ЗОШТО ДА ЈА БОИТЕ КОСАТА ИСКЛУЧИТЕЛНО ВО ФРИЗЕРСКИ САЛОН ?

За да би заштедиле, поголем број од жените ја бојат својата коса дома. Сепак постојат повеќе фактори зошто не треба да се прави тоа по дома и зошто е поефикасно да се бои косата во професионален фризерски салон.

  1. ФРИЗЕРОТ Е ПРОФЕСИОНАЛЕЦ ВО ТАА ОБЛАСТ.ТОЈ ИМА УЧЕНО ЗА ТОА.

Што значи без разлика колку вие сте читале и сте истражувале и сте учеле од туѓи искуства, фризерот има повеќе знаење и искуство, сепак се има запознаено со секакви коси. За него не постои само црна, кафена, смеѓа и плава коса, он знае повеќе од 90 нијанси кои се додаваат на основните 12. Освен тоа фризерот знае различни техники на боење кои се прават за добивање на одредени резултати.

  1. ПРОФЕСИОНАЛЕЦОТ ЗНАЕ ДА ПРОЦЕНИ КОЈА БОЈА ЗА КОСА НАЈМНОГУ ЌЕ ВИ ОДГОВАРА

Не на секој му одговара црвена или плава, не на секој му одговара ладен тон или топол тон на боја. Многу пати кога ќе погледнете некоја девојка со боја која премногу ви се допаѓа веднаш сакате да ја добиете истата. Кога ќе го направите тоа одеднаш не ви се допаѓа како вам ви стои. Фризерот тоа го гледа поинаку, врз основа на тенот, очите и бојата на веѓите ќе ви определи која боја ќе ви одговара.

  1. ФРИЗЕРОТ ЗНАЕ ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧУВА ВО ИДНИНА СО ВАШАТА БОЈА

Боење на коса во професионален фризерски салон по дифолт подразбира и боење со професионална боја за коса, кои траат подолго и немаат тенденција да се измиваат за разлика од боите кои можете да ги најдете во малопродажба.

  1. ВО САЛОН ДОБИВАТЕ И СОВЕТ ЗА НЕГА НА ВАШАТА КОСА

Фризерот по боењето ќе ви каже кои препарати се погодни за вашата коса како и кога треба да дојдете нареден пат за одржување на бојата.

  1. СЕДИТЕ ВЛАКНА ЌЕ ВИ БИДАТ 100% ПОКРИЕНИ

Нема потреба да ги кубете белите влакна, исто така боењето со темни бои по дома како црна и темно кафена нема да ви помогне, напротив уште поголем ќе биде контрастот кога ќе подникне коренот. А нема потреба и да ставате количински пола од бојата на местот каде што се седите влакна, не е причината за непокривањето во тоа. Фризерот користи професионална линија токму за таква коса како и може да ви направи предпигментација на косата се со цел целосно покривање. Тоа дома невозможно е да го постигнете.

  1. БОЕЊЕТО ДОМА Е ШТЕТНО ЗА ВАШАТА КОСА

Многу жени се со цел да заштедат пари ја бојат косата дома, меѓутоа често се случува да ја погрешат бојата и да потрошат пари исто како на фризер за да би го постигнале тоа што го бараат. А со самото пребојување дома поголем е ризикот од оштетување, поготово кај светлите бои. Исто така боите од малопродажба содржат повеќе пероксид кој е штетен за вашата коса за разлика од професионалните.

  1. БОЈАТА ВО КАТАЛОГОТ/СЛИКАТА НЕМА ДА ВИ ИЗЛЕЗЕ ИСТО НА ВАШАТА КОСА

Голем број жени имаат погрешено при самото избирање на боја мислејќи дека ќе излезат исто како на сликата. Фризерот знае која боја треба да ја стави за да излезе вашата посакувана боја.

  1. БОЕЊЕТО ТРЕБА ДА БИДЕ УЖИВАЊЕ

Comments for this post are closed.